Böckerna

Kapten Kuling

Böckerna om Kapten Kuling

Böckerna om Kapten Kuling är underbara ävetyr att både se, läsa och lyssna på. Till varje bok medföljer en CD skiva med hela berättelsen och alla sångerna.

Böckerna bygger på föreställningarna med samma namn, så har man sett en föreställning kan man drömma sig tillbaks och bara lyssna, eller så följer man med i boken och tittar på de underbara illustrationerna gjorda av Tove Hedin.

En gång för länge sedan var det två pirater som gjorde nästan allting tillsammans.

Kapten Kuling och Sjörövar Rakel var de bästa av vänner, men någonting hände.

Plötsligt en natt försvann Rakel spårlöst.

Flera år senare dök den Svarte Piraten upp. En hemsk pirat med en besättning av tjejer, starka, snabba och tappra. De rövade och härjade och satte skräck i både landkrabbor och pirater, och snart stod det klart att Svarte Piraten var ute efter Kuling, men varför?

Kapten Kuling vankar av och ann på sitt skepp. Vem är Svarte Piraten? Varför kan han inte lämna mig ifred?

En lömsk plan, ett bakhåll och en våldsam strid. Hur skall det sluta, vem står som segrare när krutröken lagt sig…?

 

Här nedan kan du lyssna på ett smakprov ur sagan och lite på sångerna.

Kapten Kuling är en av de mest fruktade sjörövarkaptenerna på de sju haven. Han har härjat, rövat och plundrat i många år och är fruktad av både människorna på land och bland pirater. Han har kallats vid många olika namn; Hajars överman, landkrabbors pina, Skageracks skräck, för att bara nämna några.

På grund av sin plundringstörst har han också fått många fiender, bland andra Kapten Blodtand.

Kapten Blodtand och Kapten Kuling växte upp i samma lilla fiskeby men de var aldrig vänner, tvärtom slogs de jämt och försökte alltid ta saker ifrån varandra.

Nu många år senare har Kapten Kuling fått reda på att Kapten Blodtand lyckats lägga beslag på Kapten Kulings nergrävda skatt, en skatt full av guld, silver och ädelstenar.

Kapten Kuling ger sig genast av med sin besättning för att finna Kapten Blodtand och ta tillbaka skatten. Vad han inte vet är att Kapten Blodtand använder sig av magi, svart magi. Plötsligt och mystiskt börjar Kapten Kulings besättning försvinna…

 

Här nedan klan du lyssna på ett smakprov ur sagan och lite på sångerna.

Copyright @ Anders Nödtveidt